plan_knap.jpg (1688 bytes)

Maxi-ruf brugeren

8/10

Backward.gif (1488 bytes) Forward.gif (1492 bytes)

RUF konceptet indebærer muligheden for kollektiv trafik fra dør til dør. En maxi-ruf henter kunden ved hendes gadedør ligesom en taxi. Turen som telebus tager typisk 10 minutter. Ved skinnen stiger chaufføren ud mens de passagerer, der skal ind til byen bliver siddende. Maxi-ruf'en bliver nu til en togvogn, som i et lille tog kører ind til byen uden chauffør. Rejsen er hurtig og komfortabel. Alle har siddepladser og hver siddeplads har sin egen indgang.
Fra Værløse til Jarmers Plads tager kun 11 minutter. Turen hjemmefra med maxi-ruf   tager altså nu 21 minutter hvor det tidligere tog 45 minutter med kollektiv transport.

En del af toget kører af skinnen f.eks. ved Nørreport. Her kobles nogle vogne sammen til en lille "sporvogn" som føres af en ny chauffør. Der er ingen luftledninger, da maxi-ruf'ernes batterier er blevet opladet ved skinnekørslen. Der køres altså på batterier gennem byen. Der er ingen skinner, da maxi-ruf'erne kører på gummihjul og ikke behøver strøm via hjulene.

Brugeren kan komme meget tæt på destinationer i den indre by, da maxi-ruf "sporvognen" hverken forurener eller støjer. Det er højklasset kollektiv transport, som kan friste bilister til at droppe bilen.

maxihent1.jpg (9717 bytes)

holmenstur2.jpg (12996 bytes)